top of page

Политика за приватност и колачиња

Тековен статус од 01.07.2022 година

 

Ние („ние“, „нас“, „нашите“) ги штитиме податоците на корисниците („корисник“,  “слушател“, „група“, „ваши“ или „Вие“) на нашата веб-локација многу сериозно и ние сме посветени на заштита на информациите што корисниците ни ги ставаат достапни во врска со користењето на нашата веб-локација. Исто така, посветени сме на заштита и заштита на вашите податоци (статистички податоци за слушање) во согласност со важечките закони за користење.

Оваа Политика за приватност ги објаснува нашите практики во врска со собирањето, користењето и откривањето на вашите информации преку користењето на нашите услуги кога пристапувате до Услугите преку вашите уреди.

Ве молиме внимателно прочитајте ја Политиката за приватност и уверете се дека целосно ги разбирате нашите практики во врска со вашите информации пред да ги користите нашите услуги. Ако сте ја прочитале и целосно ја разбрале оваа Политика и не се согласувате со нашите практики, мора да престанете да ги користите нашите услуги. Со користење на нашите услуги, ги прифаќате условите на оваа политика за приватност. Континуираната употреба на Услугите претставува ваше прифаќање на оваа Политика за приватност и какви било промени во неа.

Кои податоци ги собираме?

Користењето на нашите услуги не бара никаква регистрација на нашата веб-страница со вашите лични податоци, така што тие не се снимени од нас.

 

Ние собираме само статистички податоци за целокупната слика на нашата публика. Ова ги вклучува: вкупниот број на слушатели во нашиот онлајн пренос во тековното време, локација на тековните слушатели, број на посетители или корисници во сообраќајот на веб-локацијата и нивната позиција/локација и изворите на сообраќај на корисниците (директно до веб-локацијата, преку линк преку социјалните медиуми итн.). Статистичка бројка на „лајкови“ или „лајкови“ без никакви лични податоци е евидентирана и во нашиот блог за вести под табулаторот „Вести“. Овој број е јавно видлив за посетителите.

За што ги собираме овие податоци?

Ги собираме податоците споменати во параграфот погоре едноставно со цел да ја олесниме интеракцијата со нашите слушатели и да можеме уште повеќе да одговориме на нивните интереси со нашите услуги.

Дали овие податоци ќе бидат пренесени?

Ние не ги пренесуваме статистичките податоци што ги собираме на трета страна.

колачиња

Кога првпат ќе влезете во нашата веб-локација, ќе биде побарано да ги поставите вашите параметри за колачиња.

 

Има:

з.)„Строго неопходни колачиња“, кои се потребни за основни функции како што се безбедност, проверка на идентитетот и управување со мрежата. Затоа, овие не може да се деактивираат.

II.)„Колачиња за маркетинг цели“, кои се користат за мерење на ефективноста на рекламирањето, за евидентирање на интересите на посетителите и за прилагодување на рекламите на нивните лични потреби.

III.) „Функционални колачиња“, кои се користат за складирање на информации кои се веќе обезбедени и врз основа на тоа да понудат подобрени и персонализирани функции.

IV.) „Колачиња за аналитика“, кои се исто така функционални колачиња и се користат за да ни помогнат да разбереме како се користи нашата веб-страница, да откриеме грешки и да ја подобриме функционалноста на веб-страницата.

малолетни лица

Користењето на нашите услуги не е ограничено според возраста, поради што истите упатства важат за сите возрасни групи.

Договорни обврски и рокови и услови

Бидејќи во моментов не се нудат никакви договорни обврски на нашата веб-локација преку активни онлајн продавници или платени претплати, затоа нема општи услови и услови што треба да бидат експлицитно напишани.

Ажурирања или промени на нашата политика за приватност

Можеме, по наше дискреционо право, да ја ревидираме оваа Политика за приватност од време на време, верзијата објавена на веб-локацијата секогаш ќе биде актуелна (видете „Од 31 декември 2008“ погоре). Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за промени. Доколку има некои значајни промени, ќе објавиме известување на нашата веб-страница. Вашето континуирано користење на Услугите по објавувањето на известувањето за промените на нашата веб-локација претставува ваше признание и прифаќање на промените во Политиката за приватност и ваш договор да бидете обврзани со условите на тие промени.

Ако имате општи прашања во врска со Услугите или информациите што ги собираме за вас и како ги користиме, ве молиме контактирајте не на imотпечатокнаведени детали за контакт.

bottom of page