top of page

Vladimir Kojo se 9 dana borio za život, povrede su bile stravične: "To se desi jednom u 2 milijarde"

Vladimir je preminuo u 59. godini usled povreda zadobijenih u nesreći koja se dogodila na hipodromu

Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATAImages


Brat našeg poznatog glumca Nikole Koja, Vladimir Kojo, preminuo je 29. juna u 59. godini, nakon što ga je 21. juna na beogradskom hipodromu udario konj.


Naime, kako smo saznali, on je zadobio fatalne poslednice usled direktnog sudara sa konjem koji je naleteo na njega u punom galopu.


Vladimir je odmah prebačen na VMA, gde je usledila hitna operacija, međutim, usled velike borbe lekara koja je trajala 9 dana, Kojo je podlegao fatalnim povredama.


Kako nam je Kojov prijatelj otkrio, Vladimir je radio sa konjem koji mu je naneo povrede, ali ističe da krivac ne postoji, već je ovo slučaj koji se dogodi jednom u dve milijarde slučajeva.


- On je 7 godina bio trener u našem klubu, a poslednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje sa hipodroma, zbog loših uslova koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera - počeo je Vladan za Telegraf.


- Vladimir je radio tu u Beogradu, na hipodromu. Ovaj slučaj, ovo što se njemu desilo, to se desi jednom u dve milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naleteo na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar... Niko tu nije kriv, ni konj ni on... Ja ne mogu da verujem da se ovo desilo - priča nam Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina.


- Oni jednostavno nisu videli jedno drugo. Ni konj njega, ni on konja. To je kao kad čovek padne s trotineta i pogine, nešto neverovatno da se desi - objašnjava šokirani Damjanović.


- To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tela... Ne znam šta bih Vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv! duhovit, uvek za šalu... Eto - zaključio je Kojov prijatelj za Telegraf.rs.


Izvor: Telegraf.rsComments


bottom of page