top of page

Problemi sa rukovanjem na aerodromu traju mesecimaPrema navodima operatera, problemi sa rukovanjem na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu trajaće još nekoliko meseci. Generalni direktor Fraporta Štefan Šulte rekao je u utorak uveče da će trenutni nivo ostati isti još dva do tri meseca i da će i drugi letovi morati da budu otkazani.


Povodom početka školskog raspusta u Hesenu i Rajni-Palatinat 23. jula, rekao je: „Letnji vrhunci tek dolaze“. U saradnji sa glavnim kupcem Lufthanzom, nekoliko stotina letova je već otkazano u Frankfurtu za mesec jul i avgust.


Maksimalni kapacitet aerodroma smanjen je za 10 do 94 kretanja na sat kako bi se poboljšalo upravljanje preostalim letovima. Ovo je neophodno da bi sistem bio stabilan, rekao je Šulte. „Do sada smo izbegavali totalni haos.“ Ali je takođe otvoreno rekao da problem „neće biti manji“.


Trenutno se daje prioritet utovaru odlazećih aviona i prtljaga tranzitnih putnika. Oni koji svoje putovanje završe u Frankfurtu stoga ponekad moraju da čekaju i dva sata na svoje kofere.Info: Hessenschau

Comments


bottom of page