top of page

Preminuo legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin

On je izdahnuo tokom noći u 91. godini u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo u nedelju 16. novembra u domu u Zagrebu

Printscreen/ RTS TV lica, kao sav normalan svet


Legendarni jugoslovenski televizijski voditelj Saša Zalepugin preminuo je tokom noći u 91. godini u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo u nedelju 16. novembra u svom domu u Zagrebu.


Tužne vesti je potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin koja je sa Sašom bila do poslednjeg trenutka, piše Večernji.hr.


Kada je doživeo moždani udar, njegova supruga je odmah pozvala Hitnu pomoć, te je Saša istog trenutka prevezen u KBC Rebro gde su ga lekari stavili u indukovanu komu, ali nažalost nisu uspeli da ga spasu.


Printscreen/ RTS TV lica, kao sav normalan svet


Tihana kaže da ništa tog jutra nije ukazivalo na to da sa zdravljem njenog supruga nešto nije kako treba. Sve dok se odjednom nije srušio.

Inače, Zalepugin je veliki voditelj koji je obeležio generacije rođen je 18. jula 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.


Tokom studija je pisao za Studentski list "Zagrebački tjednik", "Vjesnika u srijedu", itd.


Bio je glumac amater i predsednik Studentskog pozorišta tada popularnog "SEK-a".


Printscreen/ Youtube/ hrt


Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. Prvo kao urednik emisije "Kulturna panorama", a 1968, kao urednik Kulturnog program TV Zagreba.


Bio je urednik Zabavnog programa TV Zagreb od 1971 do 1973, kada je započeo da uređuje i vodi seriju mozaičnih emisija pod nazivom "Nedjeljom popodne" (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština, zanimljivosti iz Hrvatske i inostranstva), u trajanju od 4 sata.


Izvor: 24sedam.rs

Comments


bottom of page