top of page

Preletačević se oprostio od Mirka Rašića, svestan teškoća kroz koje je prošao.

"Delili smo dinar i parče leba", napisao je između ostalog Beli

Printskrin: youtube/mirkorasic, Telegraf


Poznati jutjuber i automehaničar Mirko Rašić (33) nađen je mrtav u utorak ujutru, u Surčinu, u jednoj hali.


Luka Maksimović, poznat i kao Ljubiša Preletačević Beli, izrazio je duboko prijateljstvo i odao počast Mirku Rašiću na svom Instagram profilu putem dugačkog teksta. Rašić i Maksimović su bili bliski prijatelji još od mladosti.

Brate moj, veruj mi da te razumem. Iako može zvučati čudno, istina je. Na poseban način sam te poznavao, baš kao i ti mene. Nakon pauze u našem druženju posle Žakija i Mirka, bili smo nerazdvojni. Sećam se trenutka kada smo se posle godinu dana sastali na piću i shvatio sam koliko smo obojica sazreli, ja s Tamarom, a ti s Marijanom. Bio sam oduševljen tvojim stavovima i energijom, kako smo razmenjivali rečenice kao nikad pre. Iako smo se uvek šalili, tog dana smo razumeli kako svet funkcioniše. Nakon toga smo se viđali kao kumovi, na nedelju-dve, ali smo se više voleli i poštovali nego ikad. Razumem te, brate moj. Ne krivim te. Zahvaljujući tome što si spasao one mačiće s autoputa, upoznao sam svoju Tamaru kod tebe u starom servisu. Sećaš li se kako sam se zaljubio u nju i kako si mi se smejao jer sam bio potpuno izgubljen? Bio si mi podrška. Delili smo sve, od dinara, parčeta hleba, do snova. Delili smo savete jedan drugome. Voleli smo se.

Instagram/Printscreen: Ljubi_chika

Tvoj odlazak je snažna poruka za nas sve. Bio si deo naše generacije, neko ko je odrastao na isti način kao i mi, vaspitavan da muškarci ne smeju plakati i da treba kriti svoju bol. Znam koliko si suza prolivao u tvojoj radionici kada nikoga nije bilo, znam koliko ti je bilo teško, a vešto si to krio. Ne krivim te, brate moj. Ti nisi kriv! Jedino što je pogrešno u ovoj priči je činjenica da više neću moći da čujem tvoje smešne fore i pesme koje si pevao ceo dan. Bio si neko ko je znao svaki refren na ovom svetu, neko ko je imao osećaj za druge više nego što bi čovek trebao imati. Delio si bezuslovno, kao da ti je otac bio Šejk, a ne majstor Đura. Mire, do ovog trenutka nisam shvatao koliko si mi značio u životu i koliko te volim, i to je teško prihvatiti! Ne krivim te! Nisi ti kriv! Nisam ni ja kriv što nisam uspeo da podelim svoju ljubav s tobom do kraja, jer sam i ja bio vaspitan na isti način, spartanski. Ti me poznaješ, i znaš da kada ti kažem da nisam ovako mnogo plakao ni za svojim Sidžimom, veruješ mi. Raspadam se i iznenađen sam sobom jer me tvoj odlazak ponovo vratio u čoveka koji ima duboku empatiju i osećanja.


Osećam svaki deo svog tela dok jecam i lijem litrama suza za koje nisam ni znao da postoje u meni. Brate moj, oprosti što se nismo češće viđali, ali znam da me razumeš! Naš odnos je bio kao da smo odrasli zajedno, bili smo nerazdvojni kao Halil i Milan, Žaki i Mire! Nedostajaćeš mi, ali te razumem, brate moj. Ako nismo uspeli da odemo zajedno u Berlin u Golfu Dvojci, reši nam tamo neko mesto, pa kada dođem, ispunimo tu želju. Ne može ostati neostvareno u našim ciljevima. Znaš da je "2pac - Better Dayz" naša pesma, puštali smo je uvek maksimalno, i to će ostati naša stvar. Čuvaj se tamo gore i nemoj praviti iste greške ponovo. Volim te, druže - napisao je Preletačević.


Comentarios


bottom of page