top of page

Naš glumac doživeo tešku sudbinu: Devojka mu preminula na rukama, pa ga izdržavala majka od penzije

Ipak, jednom prilikom otkrio je da mu je najveća ljubav bila Ana Prenk, ali teška sudbina ih je rastavila

Kandić u seriji "Istorija šaha" / Printskrin: YouTube/Serija Ex


Glumac Borivoje Bora Kandić i pored neospornog talenta, imao je veoma težak životni put.


Naime, on je rođen 1961. godine u Mostaru, a sedam godina kasnije se preselio sa roditeljima u Beograd.


Završio je ekonomsku školu, nakon čega je upisao i Akademiju. Posle diplome, uloga koja ga je vinula u zvezde i donela popularnost je rola Vuka Karadžića, a nakon toga se život okrenuo protiv njega, za šta je Bora često krivio samog sebe.

Glumac je i te kako imao turbulentan ljubavni život. Poznato je da je bio u braku sa Mašom, ćerkom glumca Karla Bulića, ali brak je bio kratkog daha. Nakon toga brzo je uplovio u bračne vode sa lizabetom, a na kraju i Ljubicom, koja je takođe glumica. U jednom trenutku se čak preselio i u Australiju zbog žene, tamo je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. Razveo se 2007. i vratio u Srbiju.


Ipak, jednom prilikom otkrio je da mu je najveća ljubav bila Ana Prenk. Njihova ljubav datira od malih nogu, s obzirom na to da mu e bila školska drugarica, ali život ih je na veoma okrutan način rastavio.


Ana je poginula, a izdahnula mu je na rukama dok su sedeli na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao zajednički prijatelj. Ona je tada bila trudna, a Bora se nikad nije oporavio nakon toga i rekao je kako nikad neće imati decu.


On je jednom prilikom otkrio da je njegov život sada potpuno drugačiji.


- Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, otkad sam se razveo - rekao je u svom poslednjem intervjuu.


Svoje dane je provodio u kafiću na Zelenom vencu, a preminuo je u 59. godini u siromaštvu.


Izvor: Telegraf.rsComments


bottom of page