top of page

Evo gde možete uživo da gledate TV prenos drugog polufinala Evrovizije 2023

Srbiju predstavlja Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava", a nakon večerašnjeg polufinala, izvlačice se kojim redosledom nastupaju takmičari u finalu

Printskrin: EurovisionWorld, Shutterstock


Jedno od najpoznatijih muzičkih takmičenja, ako ne i najpoznatije, na svetu, Evrovizija, održava se ove godine u Liverpulu.


Sve detalje sa večerašnjeg polufinala možete da pratite na portalu Telegraf.rs gde iz minuta u minut donosimo nove informacije sa muzičkog događaja.


RTS je, do ove godine, Evroviziju prenosio na kanalu RTS 1, ali nakon tragičnih događaja koji su se desili u našoj zemlji, Radio televizija Srbije promenila je odluku o emitovanju pomenutog takmičenja.


Radio televizija Srbije obavestila je gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU - Evropskom radiodifuznom unijom, u utorak 9. maja i četvrtak 11.maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za "Pesmu Evrovizije".


Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje.


Srbiju predstavlja Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava", a nakon večerašnjeg polufinala, izvlačice se kojim redosledom nastupaju takmičari u finalu.


Podsetimo, ovih 10 zemalja su već obezbedile mesto u finalu: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.


Pet zemalja osnivača popularnog takmičenja svake godine se direktno plasira u finale. Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija, a budući da je Ukrajina bila prošlogodišnji pobednik, ona će se ovim zemljama takođe pridružiti u finalu.

Foto: Filip Plavčić


Izvor: Telegraf

Comments


bottom of page