top of page

Evo šta stvarno znači kada Jokić prstom pokazuje na dlan, dok gleda u ćerkicu: Simbolika je dirljiva

- Imam svoju porodicu uvek uz sebe, uvek me štite i to je nešto što je moje i što mi niko ne može oduzeti - rekao je Nikola Jokić.

Nikola Jokić sa naslednicom / Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia


Porodica je stub svega, nešto je što i Nikola Jokić najbolje zna i što ističe kada god ima priliku.

Mnogo je momenata u kojima slavni košarkaš to i pokazuje, tokom i nakon svake utakmice, a samo neki od njih su nošenje burme na pertlama, na patici, ali i pokazivanje prstom na dlan, dok gleda u svoju ćerkicu Ognjenu.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia


Mnogi su se pitali šta to znač i kakvu simboliku ima, pa se pričalo da se odnosi na poznatu dečju igricu "gde zeka pije vodu". Međutim, nije reč o tome, već je to njegova i Ognjenina asocijacija na pesmicu "Sklupčao se mali jež".


- To je stara srpska pesma o ježu i on hoće da spava. Uzeo sam je od trenera, Ogija (Stojakovića), srpskog trenera i njegove žene. Oni su to pevali mojoj ćerki i ona je obraćala pažnju i ukrao sam to. Ukrao sam jer sam video da ona obraća pažnju, pa je to jedan način da je podmitim. Da imam svoju porodicu uvek uz sebe, uvek me štite i to je nešto što je moje i što mi niko ne može oduzeti - rekao je pre nekoliko dana Nikola Jokić.


Tekst pesmice:


Sklupčao se mali jež,

pa sad mirno spava

boc-boc iglicama,

ne diraj ga ručicama,

bode bode jež

biće suza bež…


IPodsetimo, istorija je ispisana u noći između ponedeljka i utorka. Nikola Jokić je postao peti srpski košarkaš sa NBA prstenom nakon trijumfa Denver Nagetsa nad Majami Hitom ukupnim rezultatom 4-1 u velikom finalu.


Tim iz Kolorada je u petom meču pobedio Majami rezultatom 94:89 , ukupno 4:1 u seriji.


Srpski centar je još jednom bio fenomenalan upisavši 28 poena i 16 skokova, što nije promaklo ni brojnim svetskim medijima koji su se utrkivali sa hvalospevima na njegov račun. Sa pravom, jer je popularni Džoker postao najniže draftovani igrač sa titulom najkorisnijeg igrača serije za prsten, pošto je u proseku beležio 30,8 poena i 13,5 skokova.


Izvor: Telegraf

留言


bottom of page