top of page

Estrada povećala cene nastupa: Sloba Radanović zarađuje duplo više, od Vojaza, a naplatio dva sata

Izvor iz estradnih voda, blizak brojnim pevačima, otkrio je kako se kreću cifre za nastupe

Foto: Nikola Tomić, Kobra, Instagram/rozgajelenaofficialMnogim estradjacima su cene nastupa skočile, a razlozi su razni. Veća popularnost, snimljene nove pesme ili razloga jednostavno nema, ali je cenovnik drugačiji.


Izvor iz estradnih voda, blizak brojnim pevačima, otkrio je kako se kreću cifre za nastupe.


Sloba Radanović, sa jednim snimljenim albumom, uspeo je u poslednjih godinu dana da dostigne cenu od čak 12.000 evra po koncertu, sa prethodnih 5.000 do 7.000 evra koliko mu je varirala cena.


Ono što je veliko iznenađenje, jeste Mihajlo Verović Vojaž kojim je sve popularniji, posebno među mlađom publikom.


On je nedavno naplatio čak 11.000 evra svoje pojavljivanje pred publikom za oko dva sata na bini, a razlog što uspeva u tome da zaradi basnoslovnu cifru jeste što omladina ludi za njim.


Izvor kaže i da cene najviše skaču pevačima kada "ubodu" dobar hit, što publika potvrđuje Vojažu.


S obzirom na to da je iza njega pevač sa višedecenijskom karijerom, Aco Pejović, koji ima brojne hitove, može se reći da je mladi reper trenutno jedan od plaćenijih.


Do pre godinu dana, Pejović je pevao za 10.000 evra, ali je sada njegova redovna cena otišla na 12.000.


U prethodne tri godine, kada je reč o nastupima otvorenog tipa, Jelena Rozga, Bajaga i Leksington bend drže cenu, 10.000 evra.


S druge strane, pevačice Jelena Tomašević i Angelina pevaju za 6.000 evra, dok je Sari Jo skočila cena sa 4.000 na 6.000 evra.


Rade Šerbedžija za nastup u zatvorenom prostoru koji prima oko 300 ljudi naplati 6.000 evra.


Ispod njih su pevači Zvonko Bogdan sa 5.000, Lena Kovačević sa 3.700 evra i di-džej Marko Nastić koji za veče uzme 2.000 evra, piše "24sedam".Izvor: Telegraf.rs


Comments


bottom of page