top of page

Zorannah pije lekove za depresiju i napade panike: Imala sam osećaj da ću se ugušiti..

Blogerka je otkrila sa kakvim simptomima se suočava i na koji način konzumira tablete

Instagram printscreen/zorannah


Blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannah, sa svojim pratiocima na Instagramu otvreno je pričala na temu depresije i o napadima panike.


Bez ikakvog ustručavanja, ona je podelila svoja iskustva, priznala da pije lekove, a potom i otkrila kakve simptome ime tokom napada.


Instagram printscreen/zorannah

- Ove sada lekove uzimam samo kada imam napad. Iskreno, to su jaki lekovi i ne želim da budem stondirana, uspavana i slično u svako doba dana. Pila sam druge lekove, koji su za depresiju, svakog dana, kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost sa njima sam morala da prekinem, kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. Iskreno, život mi je bio mnogo bolji, kada sam bila na tim lekovima (antidepresiv je u pitanju). Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lekove ne prepisujete sami sebi - napisala je blogerka.


Zorannah kaže, da nikad ne zna kada će je zadesiti napad panike.


- Niko ne može da zna unapred kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš da znaš neke situacije u kojima si već bila trigerovana. Meni su se napadi desili na primer noću pre nego što zaspim ili kad vozim noću, a nema nigde nikoga na ulici - napisala je ona na svom Instagramu.


Jedan pratilac ju je pitao i kakvi su to fizički simptomi kada se dobije napad, a ona je ispričala svoja iskustva.


Instagram printscreen/zorannah


- Lupanje srca nenormalno jako, nervozan želudac i osećaj da ćeš se ugušiti tj. da ne možeš da udahneš. Onda na sve to u nekom momentu mislim da ću se onesvestim, pa kako živim sama, pojavi se još veći strah jer znam da niko ne bi mogao ni da uđe. A ne bi ni znao da sam se srušila onda to prolongira još veći strah


Izvor: Telegraf.rs


bottom of page