top of page

Saša Matić najavio pauzu od koncerata u Beogradu i otkrio lokaciju gde se povukao nakon tragedija

Saša Matić najavio pauzu od koncerata u Beogradu i otkrio lokaciju gde se povukao nakon tragedija - "Sklonio sam se".

Foto: Kobra

Jedan od najpopularnijih umetnika narodne muzika ne ovim prostorima, Saša Matić, održao je spektakularan nastup u prepunom beogradskom klubu.

Saša Matić, neposredno pre izlaska na binu, razgovarao je sa novinarima o raznim temama. Istakao je svoj omiljeni duet i razloge za to, otkrio na čijim koncertima će prisustvovati ove godine, a takođe je sa poštovanjem govorio o nedavnim tragičnim događajima u Srbiji. Iznenadio je sve prisutne izjavom da će njegov nastup u "Nacionalnoj klasi" biti poslednji pre velike koncertne pauze u Beogradu.

Saša Matić je najavio da će ovim nastupom u Beogradu staviti tačku na svoje koncerte u tom gradu u narednom periodu. Izjavio je da želi da napravi dužu pauzu kako bi izbegao mogućnost da dosadi publici u budućnosti. Njegov cilj je da večerašnji nastup bude nezaboravna žurka.

Saša je nakon toga sabrao utiske o osmomartovskom koncertu u Beogradskoj Areni.


Saša Matić je izjavio da je prvobitno mislio da su njegovi koncerti u Areni 2016. i 2018. bili vrhunac, ali da je kasnije shvatio da uvek može ići dalje i ostvariti veći napredak. Takođe je otkrio da su mu prijatelji priredili rođendansku žurku, ali detalje o tome nije naveo.

Foto: Kobra

- Jaoj tu su mi napravili papazjaniju ovi moji drugari i prijatelji. Ja nisam imao nameru uopšte nisam imao nameru da nešto slavim i da pravim, ali oni su moji prijatelji toliko godina i uživaju sa mnom u društvu pa nisu izdržali da me ne iznenade tog 26. aprila da se napravi ta rođendanska žurka. Ja sam bio potpuno pogubljen i to sam saznao u pet sati da se dešava i prosto je bilo onako da smo od nemogućeg napravili moguće.


Matić je otkrio i na čije koncerte će otići ove godine.


Saša Matić je izrazio zadovoljstvo što se koncertna scena vratila u normalu nakon perioda stagnacije usled pandemije koronavirusa. Iako još nije otkrio na čijem koncertu će prisustvovati, istakao je da će, u zavisnosti od svojih radnih obaveza u tom trenutku, pokušati da prisustvuje nekom koncertu.

I Jelena Rozgai Milica Pavlović istakle su da su prve poruke nakon uspešno održanih koncerata dobile od Vas.


Saša Matić je istakao da vodi računa o važnim datumima i događajima koji se tiču njegovih prijatelja, kako na estradi tako i van nje. Naglasio je da je vrlo revnosan u čestitanju rođendana i drugih značajnih datuma, te da uvek bude prvi koji uputi čestitke. Nakon toga, otkrio je da mu je jedan od snimljenih dueta posebno drag, ali nije precizirao koji duet je u pitanju.

- Ne mogu vam to reći jer sam imao želju da snimim duete sa svima njima. Sve su mi podjednako drage, ali možda pesma na koju sam najponosniji to je "More tuge" koju sam snimio sa Severinom jer sam ja autor te pesme.


Zatim se osvrnuo na najtežu saradnju koju je imao sa kolegama kada su dueti u pitanju.


Saša Matić je otkrio da je najteže bilo organizovati saradnju sa Severinom za njihov zajednički duet. Kako je objasnio, morali su brzo da reaguju i organizuju snimanje u Zagrebu. Saša je stigao u pet sati da bi snimili i producirali pesmu, a već u devet je imao avion za Dubrovnik kako bi se vratio jer je imao obaveze u Crnoj Gori te večeri. Ovaj brzi raspored je predstavljao izazov, ali su uspeli da sve završe na vreme.

Saša Matić sa posebnim pijatetom govorio je o tragičnim događajima koji su pogodili Srbiju i tim povodom otkrio kako je podneo tu tešku situaciju.


Nakon pomenute situacije, Saša Matić je odlučio da se povuče iz Beograda neko vreme i da ode na selo kako bi pronašao mir i povratio ravnotežu. Bio je suočen s mnogo obaveza i sastanaka, pa je zamolio svog menadžera da mu pruži malo vremena da se oporavi i prikupi snagu za dalje. Takođe je razgovarao s ćerkama o tragediji kako bi podelio svoje osećaje i pomogao im da razumeju situaciju.

Saša Matić ističe da nema problema s ćerkama i da su razgovarali o tragediji koja se dogodila. Ističe da nije bilo potrebno posebno inicirati razgovor jer je tema bila prisutna odmah nakon što je mlađa ćerka došla iz škole. Saša smatra da svi roditelji misle da nekako imaju kontrolu nad svojom decom, ali su srećni što imaju decu takvu kakva jesu.


bottom of page