top of page

Rambo Amadeus priznao da je seksualno uznemiravao novinarku

Lejla Kašić se oglasila o slučaju

Foto: ATA Images


Novinarka i producentkinja Lejla Kašić saopštila je informaciju da je muzičar Antonio Pušić, javnosti poznatiji kao Rambo Amadeus, priznao krivicu i da je zbog toga novčano kažnjen.


Ona je početkom godine, u martu najavila da će ga prijaviti za seksualno uznemiravanje, zbog toga što je, kako je tada tvrdila, Rambo neprimereno dodirnuo i izvređao.


Amadeus je osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a Lejla se ovim povodom oglasila na društvenim mrežama.


- Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na pitanja novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem ,"kakvu-takvu kaznu" jer Crna Gora još uvek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku. Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je. Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini. Kad već viteštvo, čovečnost i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smeju da dozvole: da budu izmanipulisane i ućutkane. Ne smemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude sprečena. Zbog svih onih koje svojim primjerom inspirišemo - napisala je Lejla Kašić.


Izvor: Telegraf.rs

Comments


bottom of page