top of page

Oglasio se Jovan Mihaljica koji je pevao na sahrani: "Ne bih više na ovo pristao"

U sobi je bio kovčeg, a Jovan je zajedno sa violinistom i harmonikašem pevao u domu ožalošćenih. Dobijao je i bakšiš

Printskrin: Prva Televizija


Pevač Jovan Mihaljica nedavno je imao neobičan nastup. Pozvan je da peva u porodičnoj kući, ali kada je prihvatio nije znao da je to bio poziv da nastupa na sahrani.


Ovaj nastup dogodio se u Zagrebu. Njegovom menadžeru preminuo je prijatelj i porodica je zamolila da se odsvira nešto za dušu pokojnika. U sobi je bio kovčeg, a Jovan je zajedno sa violinistom i harmonikašem pevao u domu ožalošćenih. Dobijao je i bakšiš.


- To je zapravo moj prijatelj i menadžer organizovao, nisam znao o čemu se radi. To je bila poslednja želja prijatelja od mog menadžera. Nisam se nikad ranije susreo sa ovakvom situacijom. Hteo je da se isprati sa nekoliko pesama. Kasnije sam saznao da je to običaj, samo što ja to nisam doživeo ranije - rekao je Jovan.

Kako kaže, ovo je još jedno novo iskustvo, koje nije bilo prijatno.

- S obzirom na to da sam se prvi put susreo sa ovim, bilo je neobično, ali čovek mora u trenutku da se smiri. Morao sam da se preorijentišem i da profesionalno uradim posao. Koliko god da je čudno, to je opis našeg posla i mora da se bude pribran. Pevao sam četiri pet tužnih pesama koje je voleo da sluša za života. Ovaj nastup je trajao manje od pola sata - otkriva Mihaljica u jutarnjem programu Prve televizije.


Kako dalje navodi, dok je porodica tugovala, oni su pevali. Hteli su da mu ispune poslednju želju, a to je da ga isprate sa njegovim omiljenim pesmama.

- Generalno to je poruka da se okrenemo pozitivnom u životu jer je oko nas previše mraka i previše crnog. Pošto je život relativno kratak trebalo bi da se radujemo svakodnevno. Muzičari i ja smo bili u čudu i jeste najneobičniji nastup na kojem sam bio, ali i to je samo još jedno iskustvo - zaključuje Jovan Mihaljica.


Kako je ranije govorio, ima situaciju sa ovog bizarnog angažmana koja mu je

ostala najupečatljivija.


- Taj plač i lelek koji se mešao sa muzikom, dosta je sve izgledalo morbidno. Razmisliću da li bi opet pristao, ovo je bilo prvi put, nisam znao šta je povod i posle nije bilo kud. Nije lako pevati na sahrani. Gde mene nađoše koji sam atipičan za takve stvari - objasnio je on Jovan.


Izvor: Telegraf.rs

bottom of page