top of page

Moka Slavnić je već osam meseci u bolnici: Ima veliki zdravstveni problem, evo o čemu se radi

"Već osam meseci živim u bolnici ko zna kada ću izaći odavde", rekao je Moka

Foto: ATA Images


Legendarni košarkaški stručnjak Zoran Moka Slavnić mesecima je na Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj, gde, kad nema terapije, redovno gleda sina Zvezdana Slavnića u " Zadruzi".


- U Sokobanjskoj sam sedam meseci, a pre toga sam mesec dana bio na institutu za otopediju "Banjica" jer mi je palo stopalo. Već osam meseci živim u bolnici ko zna kada ću izaći odavde - rekao je Moka i otkrio kako provodi bolničke dane.


- Gledam Zadrugu sa ostalim pacijentima. Komentarišemo sve što se dešava pa i mog Zvezdana. Baš nam je zanimljivo. Osim što pratim rijaliti, svakog dana imam terapije za stopalo. Radim vežbe, idem na laser, akupunkturu. U dvorištu je pekara, tamo volim da popijem topao čaj.


Slavnić mesecima nije bio u svom stanu na Novom Beogradu, ali kaže da mu to nije nikakav problem.


- U bolnici imam prijatelje, a na sestre i doktore gledam kao na familiju. Sa pacijentima sam veoma blizak. Ovde ima mnogo ljudi koji su teški slučajevi, a ja sam im podrška. Dajemo jedni drugima vetar u leđa.


Slavni košarkaški stručnjak nije bio veliki vernik, ali se tokom njegove rahbilitacije i to promenilo. U okviru bolnice postoji kapela u kojoj se redovno moli Bogu.


- Nisam verovao u Boga. Mislio sam da sam ja odgovoran za svoju sudbinu i da nijedna viša sila ne može da mi pomogne. Međutim, otkako sam upoznao sveštenika Đuru, sve se promenilo. Vratio mi je veru u Boga i crkvu. On čita molitve u kapeli Svetog Luke, koja se nalazi u okviru bolnice. U početku mi je čitao kratke molitve za zdravlje, a nedavno sam mu tražio da budu duže. Nadam se da će mi to pomoći da se oporavim. Pored toga što se molim za svoje zdravlje, molim se i za svog sina Zvezdana - rekao je on za Informer.


Izvor: Telegraf.rs/Informer.rs

Comments


bottom of page