top of page

Kada su Radišu Trajkovića prozvali Đani, majka mu se iznenadila i uhvatila za glavu.

On je sve ispričao duhovito

Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Radiša Trajković je sam sebi nadenuo nadimak Đani, što je kasnije postalo poznato kao "No Đani, no party". Taj nadimak je postao deo njegove umetničke ličnosti i simbolizuje zabavu i dobar provod.

Kada je 1994. godine objavio album, Radiša Trajković je želeo da ima poseban nadimak. Harmonikaš Miša Mijatović je prvo predložio da bude nadimak "Deni", ali ta ideja nije dobro prošla.

Folker je na urnebesan način ispričao kako su ovu vest o njegovom umetničkom imenu prihvatili otac i majka.


Dođem kući i kažem kevi i ćaletu: "Od sada se zovem Deni". Ćale mi kaže: "Neka je sa srećom", a keva tužno primeti: "Sine, možeš li promeniti to ime Deni? Komšija ima psa koji se tako zove, ne želimo da se cela ulica smeje". Onda se šaljivo obratim Miši: "Promeniću ga u Đani", i tako smo se nasmejali.

Printscreen Instagram/ Katarinagrujicdoll

Đani je poznat kao pevač koji ostvaruje visoke prihode od bakšiša. Smatra se kraljem bakšiša jer je poznat po tome da dobija velike novčane iznose od publike. Međutim, on takođe voli da pravi skečeve kako bi zaradio. Ispričao je kako je započeo svoju karijeru na taj način.

Đani se seća vremena kada je živeo na Kosovu i jedan kolega mu je dao neobičan predlog. Rekao mu je da se popne na drvo i peva, a zauzvrat će mu dati 1.000 maraka. Đani je prihvatio izazov i popnuo se na drvo, nakon čega je dobio novac kao nagradu.


bottom of page