top of page

Zejna trpela vršnjačko nasilje: "Deca nisu htela da se druže sa mnom jer sam Romkinja"

Pevačica se prisetila bolnog perioda kada je bila dete

Foto: Nikola Tomić


Iako je mnogima bila favoritkinja na "Pesmi za Evroviziju 2023", pevačica Zejna Murkić nije uspela da se plasira u Liverpul.


Pred njom su sada novi izazovi i projekti kojima će se rado posvetiti, iako joj počeci nisu bili laki.


Tokom odrastanja se suočavala s vršnjačkim nasiljem jer je Romkinja, o čemu je sada i govorila.


- U toku takmičenja, dok smo sedeli u bekstejdžu, bilo je nekoliko komentara na Tviteru povodom moje etničke pripadnosti i ja sam na to odgovorila. Želela sam da im napišem kroz šta sam prolazila dok sam bila mala. Zaista sam imala problem s tim. U prvom razredu se niko nije družio sa mnom jer sam Romkinja. I učitelj je bio neprijatan prema meni i zato sam promenila školu. Pojavili su se ljudi koji su komentarisali to što sam Romkinja, a ovo je bila dobra prilika da uradim nešto dobro za sve one koji nemaju priliku da dignu svoj glas. Pokrenula sam tu temu samo zbog Tviter komentara i uvreda - rekla je zejna za Kurir.


- Imala sam loš period u prvom razredu osnovne škole. Bilo je toga i kasnije, negde do petog razreda, ali manje. Tada sam se usudila da se suprotstavim. Bila sam odličan đak, solista u horu, i nekako je to otišlo u stranu. Sve više su u meni videli kvalitet, kroz moje pevanje i harizmu ostavili su po strani to što sam Romkinja. Videli su moju pozitivnu stranu. Ali da sam prolazila kroz razne situacije, jesam. I u našem poslu postoji ta predrasuda, koliko god da se to ne pokazuje, ali svi mi koji ne pripadamo većini moramo trostruko više da se trudimo i da pokažemo da vredimo. To je problem koji je postojao i koji će, nažalost, i dalje postojati - ispričala je pevačica za pomenuti medij.

Foto: Nikola Tomić


Izvor: Telegraf.rs


Comments


bottom of page