top of page

"Teško nastavljamo novi dan...": Lepa Brena uputila jaku poruku građanima Srbije nakon Dana žalosti

Dani žalosti su prošli, a folk zvezda je poslala jaku poruku svima i istakla da teško nastavlja novi dan

Foto: Instagram/lepabrena_2451


Građani Srbije i dalje su skrhani bolom nakon dva stravična masakra koja su pogodila našu zemlju prošle nedelje i to u roku od 48 osam sati.


Na ulicama glavnog grada, gde su se i desila dva masakra, retko se može videti nasmejano lice, ljudi koračaju tužni, a cveće, sveće i venci i dalje se nose na mesto tragičnih ubistava.


Lepa Brena takođe ne može da sakrije tugu bol, a oglasila se i na društvenoj mreži Instagram.


Dani žalosti su prošli, a folk zvezda je poslala jaku poruku svima i istakla da teško nastavlja novi dan nakon stravičnih zločina koji su pogodili našu zemlju.


- Teško nastavljamo novi dan. Tuga i saosećanje se nastavlja. Treba vratiti moral i etiku, stid i sram. Treba vratiti pamet, mudrost i poštovanje, rezultate rada, kredibilitet, dostojanstvo - napisala je Brena uz tri emotikona ruku koje se mole.

Printskrin: Instagram/lepabrena


Podsetimo, Uroš B. uhapšen je kod Kragujevca.


Prema našim informacijama, on je bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim seo u mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu.


Navodno, on je kasnije menjao automobil.


Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, kako saznajemo, prijavljivan je za nasilje i važio za problematičnog muškarca. Navodno, napadač je sin vojnog lica.

Velika tragedija dogodila se i 03.05. 2023. oko 8.40 časova, na opštini Vračar u Beogradu, u školi "Vladislav Ribnikar", kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja, a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.


Dečko je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.


K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.


Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.


Izvor: Telegraf

Comments


bottom of page