top of page

"Osudite me, ali ovo više nije normalno!": Ana traži da se uvede smrtna kazna nakon dva masakra

Ana je istakla da je još 2017. godine predlagala da se uvede smrtna kazna, nakon stravičnog zločina koji je tada potresao javnost u Srbiji

Foto-montaža: Marko Jovanović, Nikola Anđić, MUP Srbije


Pojedine javne ličnosti digle su svoj glas nakon dva masakra koja su se u roku od samo dva dana dogodila na području Beograda.


Naime, na društvenim mrežama se polemiše da li država Srbija treba da uvede smrtnu kaznu za ovakve slučajeve, a svoje mišljenje je iznela i Ana Nikolić.


Ana je istakla da je još 2017. godine predlagala da se uvede smrtna kazna, ona je spremna i da je mnogi osude, ali takođe istakla da ovo nije normalno šta se dešava.


- Ja sam predlagala vraćanje smrtne kazne još 2017. godine kada je jedan otac monstrum ubio svoju bivšu suprugu i bacio dete o beton... A sve se to desilo ispred centra za socijalni rad. Žena je bila medicinska sestra u "Narodnom frontu", gde sam ja ležala tog leta. Osudite me, ali ovo više nije normalno. I dok se nešto radikalno ne primeni u praksi, a po meni to je smrtna kazna... Posle toga svako će prvo da razmisli pa puca... Trenutno je obrnuto, prvo pucaju. A da li uopšte razmišljaju o tome kasnije? Jedna zabrinuta majka pre svega- napisala je Ana Nikolić na društvenoj mreži Instagram.

Printskrin: Instagram/ananikolic


Podsetimo, Uroš B. uhapšen je kod Kragujevca.


Prema našim informacijama, on je bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim seo u mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu.


Navodno, on je kasnije menjao automobil.


Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, kako saznajemo, prijavljivan je za nasilje i važio za problematičnog muškarca. Navodno, napadač je sin vojnog lica.


Izvor: Telegraf

Comments


bottom of page