top of page

Katarina Radivojević zaigrala kolo u srcu Njujorka: Glumica oduševila umećem na drugi dan Uskrsa

2016. godine, upravo na Uskrs, crkva "Svetog Save" u Njujorku izgorela je u požaru, a obnova traje i dan danas

Printskrin: Facebook/Serbian Orthodox Cathedral of St. Sava in New York - Саборна црква Св. Саве


Glumica Katarina Radivojević pokazala je pravo umeće kada je narodno kolo u pitanju, te je zaigrala u centru Njujorka.


Naime, u crkvi "Svetog Save", održana je prva Vaskršnja liturgija nakon što je svetinja 2016. godine uzgorela u požaru.


Povodom ovoga vernici su se ukupili ispred crkve i zaigrali naše tradicionalno kolo što je mnoge oduševilo, pa se glumica, kao i sav normalan svet, uhvatila u "koštac" sa ljudima, i pokazala svoj talenat.


- Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016. godine - rekao je nakon službe protojerej stavrofor Živojin Jakovljević, starešina tog Sabornog hrama za Tanjug, a prenele su Novosti.


Te 2016. godine, upravo na Uskrs crkva "Svetog Save" izgorela je u požaru, a njegova obnova traje i dalje sedam godina kasnije. Kako se na kraju ispostavilo, požar nije podmetnut već je u pitanju bio nesrećan slučaj, pošto su se zapalile sveće.


Prvu liturgiju nakon incidenta održao je patrijarh Porfirije ove godine 5. februara.

- Ljudi, sedam godinama nam je crkva na Menhetnu bila van stroja. Mogli smo mi to blje, verujem u to. Ali je najvažnije da se pravoslavni srpski narod vratio u svoj hram. Bilo bi dobro da svi razmislimo da li možemo nešto da uradimo kako bismo crkvu dodatno adaptirali - napisao je jedan vernik u grupi "Srbi u Njujorku."


Izvor: Telegraf.rs/Blic.rs

Comments


bottom of page