top of page

Gradonačelnik Feldmann želi samo da podnese ostavku glasanjem


Foto: Boris Roessler/dpa/BildarchivGradonačelnik Peter Feldmann nudi samo jednu opciju za njegovo povlačenje. Prema opštinskom zakoniku Hesija, on će „pustiti da bude izglasan van funkcije od sredine januara i prihvatiće ovo poništavanje izbora gradskih odbornika do 31. januara 2023.“, rekao je gradonačelnik. Sledi: „Ovu deklaraciju neće opozvati.


U petak je Feldman, koji od 18. oktobra treba da se suoči sa optužbama u krivičnom postupku zbog sumnje za korupciju, na konferenciji za novinare govorio o dve opcije i pročitao dva pisma koja će deponovati kod notara. U to vreme, osim prihvatanja predloga za glasanje, govorilo se i o predlogu za prevremeno penzionisanje.


Još uvek je nejasno šta Feldmanovo ograničenje znači za izglasavanje predloga koji je savez Zelenih, SPD, FDP i Volt izneo u gradski parlament. Poslaničke grupe još nisu konačno odlučile da li žele ovo da se povuku, glasaju ili odlože. Za glasanje je potrebna dvotrećinska većina. Koalicija stoga zavisi od glasova opozicije, na primer CDU.Info: Frankfurter Rundschau

Comments


bottom of page