top of page

BANJA LUKA FEST POČINJE DANAS: BAJAGA I INSTRUKTORI U PRATNJI VIŠE OD PEDESET MUZIČARA NA SCENI

Rok velikani Bajaga i Instruktori otvoriće drugo izdanje prestižnog Banja Luka Fest-a koncertom za rok grupu, orkestar i hor, koji će okupiti više od pedeset vrhunskih muzičara na sceni i preko tri hiljade ljudi u publici.


Foto: Story.rs


Veliko interesovanje koje već mesecima izaziva program drugog po redu Banja Luka Fest-a, ove nedelje doživeće svoju kulminaciju. Tvrđava Kastel večeras će otvoriti svoja vrata da primi više od tri hiljade posetilaca festivala, koji će sa specijalno izgrađene sedeće platforme, na koju se stiže dugačkim crvenim tepihom, slušati veličanstveni koncert Bajage i Instruktora, koji su u Banja Luku stigli dan ranije, kako bi sa najboljim klasičnim muzičarima ovog grada održali poslednje probe za otvaranje ove prestižne muzičke manifestacije.


"Bina izgleda fenomenalno, malopre smo se šalili da ste napravili Sava Centar na otvorenom. Uz to i ozvučenje je vrhunsko i jedva čekam da sviramo pred publikom"

- odlično raspoložen rekao je Bajaga, koji nije krio da je jedva čekao da vidi u prostor u kome se održava čuveni Banja Luka Fest.


"U Beogradu smo svirali sa beogradskim horom i orkestrom, u Skoplju sa njihovim, u Ljubljani sa tamošnjim muzičarima… U Banja Luci sviraćemo sa najboljima odavde. I to je jako lepo, i posebno emotivno, jer dođu porodice muzičara, ponosne i srećne zbog jednog ovakvog događaja"

- ističe frontmen Bajage i Instruktora.


Koncertu “večitih momaka” regionalnog rokenrola prethodiće crveni tepih koji će pratiti više od 70 akreditovanih predstavnika medija iz celog regiona.


Drugi Banja Luka Fest biće zatvoren koncertom Zdravko Čolić Symphonic, koji je rasprodat mesec dana ranije, a druge i treće večeri festivala nastupiće dve muzičke dive - Josipa Lisac 7. jula i Luz Kasal 8. jula. Ulaznice za ova dva koncerta dostupne su u ograničenim količinama.


Izvor: Story.rsComments


bottom of page