top of page

Federera isprozivali jer nije pokazao da je čovek kad je trebalo da čestita Đokoviću

Zašto tako Rodžere?

Foto: Tanjug/AP


Velika trojka, ili četvorka polako se "kida" na terenima "belog sporta". Jedini član tog teniskog božanstva koji i dalje beleži vrhunske rezultate je Novak Đoković. Rafaelu Nadalu i Endiju Mareju povrede se su zagorčale karijeru, dok je Rodžer Federer već sada penzioner.


Nismo navikli da se Švajcarac često pojavljuje u medijima sa mnoštvom izjava u vezi sa pozivom koji ga je činio najboljim u svoje doba, međutim sada kada je to učinio i nije pokazao gospodstvo kakvo ga je nekada krasilo.


Upravo na tu temu je indijski novinar Srinivasan Kanan za sajt "First Sportz" odlučio da zauzme svetski nepopularno mišljenje.


Rodžer Federer kao jedan od najvećih Novakovih rivala tokom karijere i neko koga srpski teniser izuzetno ceni verovatno među prvima treba da čestita svom sportskom prijatelju nakon obaranja novog rekorda. To nije bio slučaj nedavno nakon Đokovićevog osvajanja Rolan Garosa. Naprotiv, deluje kao da je neko primorao Rodžera da "sastavi čestitku".


Uz komentar da Novak neće biti najbolji ikada dok god je Rafael Nadal na turu Švajcarac je samo pokazao da i nije baš srećan što srpski teniser beleži uspehe.


U pomenutom tekstu se navodi da je Đoković konstantno tokom karijere nailazio na prepreke u vidu publike koja nije na njegovoj strani, kao što je to bio slučaj sa dva glavna protivnika, malo manje Endijem. Dodaje se da razlozi za mržnju ka Noletu ne postoje, da je u redu imati lične preferencije, ali da svako treba da ukaže poštovanje. Posebno Rodžer Federer.


Ono što je možda pozadina cele priče jeste i moguće izjednačenje upravo njegovog rekorda sa najprestižnijeg turnira. Vimbldon počinje trećeg jula, Federer ima osam titula, Đoković sedam. Novak nikada motivisaniji hita ka ispisivanju novih stranica istorije.


Izvor: Telegraf.rs

Comments


bottom of page