top of page

Doneta presuda: Halid Muslimović oslobođen novčane kazne, ali ovo je poseban uslov za pevača

Halid je uputio javno izvinjenje Sonji Bašić

Foto: Nikola Tomić, Privatna arhiva


Pevač Halid Muslimović svojevreeno je optužio bivšu ljubavnicu da je bila narko diler zbog čega je osuđivana, kao i da živi od socijalne pomoći u Australiji.


Odlukom Okružnog suda u Prijedoru, Halid je oslobođen novčane kazne, ali je u obavezi da se javno izvini oštećenoj, što je on i učinio.


- Po presudi Okružnog suda u Prijedoru od dana 2. 4. 2023. godine, iako sam oslobođen novčane naknade od 5.000 konvertibilnih maraka, kazne za klevetu za koju je tužiteljica tražila po osnovu satisfakcije za nanesenu duševnu bol, te kako nije dokazala da sam je oklevetao u tom delu je tužiteljica odbijena - počeo je Halid.


Halid je zatim uputio javno izvinjenje Sonji Bašić za iznošenje netačnih informacija.


- Kako sam ja putem postupka naveo, a što sam čuo od saslušanog svedoka i drugih osoba iz Australije koji poznaju tužiteljicu, da je osuđivana kao narko-diler, da je u Australiji na socijali i da je tri puta krivotvorila dokumente da bi uzela kredit na tuđa imena, te po pravosnažnoj presudi Sonji Bašić upućujem javno izvinjenje, radi sa moje strane prenošenja nečeg što nije tačno - kazao je Halid.


Podsećanje, Osnovni sud u Banjaluci je, osudio pevača 2021. u krivičnom postupku na novčanu kaznu od 1.200 konvertibilnih maraka odnosno 600 evra zbog nanošenja telesnih povreda i ugrožavanja bezbednosti Sonje Bašić.

Foto: Privatna arhiva


Izvor: Telegraf/Blic


Comentarios


bottom of page